Visitkortopbjælke
Dit nye årshjul

Årshjuls samlet

Hvad er et årshjul?
Et årshjul synliggøre årligt tilbagevendende driftsopgaver og fælles aktiviteter. Veludformede årshjul kan også tydeliggøre sammenhænge mellem aktiviteterne og binde de enkelte elementer visuelt sammen.

Med appen AnnualWheel, der kan hentes på Google Play til din Android-enhed, er det nemt at lave et grafisk årshjul lige til at indsætte i en PowerPoint, på en hjemmesiden eller i et dokument (som fx nyhedsbreve, personalehåndbogen, årsrapporten m.v.).

Hent AnnualWheel her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kildevad.annualwheel

Hvordan gør jeg - fem gode råd
I AnnualWheel har vi gjort det nemt at oprette årshjul, der giver medarbejdere, brugere og kunder det overordnede overblik.
Alle organisationer, foreninger og virksomheder har deres unikke forskelligheder, der skal kunne fremstå klart og tydeligt i deres årshjul. Her er fem gode råd ifm udformningen af et godt årshjul:

 1. Grupper jeres aktiviteter i en række overordnede processer, som fx budget, regnskab, strategi, evaluering, arrangementer m.v. Det gør det nemmere at skabe overblik og synliggøre de fælles og hovedaktiviteter. Et årshjul er ikke en kalender. Hvis man ønsker mere detaljeret aktivitets- og milepælsstyring, bør man anvende et gantt-diagram, hvilket findes i OctoPro, der samtidig tilbyder mange tværgående styringsværktøjer.

 2. Processerne behøver ikke tidsmæssigt at hænge sammen, men præsenteres i årshjulet i den samme ring. Hver proces kan således opbygges af en eller flere delaktiviteter eller milepæle. I AnnualWheel tildeles de blot samme procesnavn, så sørger appen automatisk for deres rette placering.

 3. Indtast aktiviteterne i et regneark med startdato, slutdato, titel, procesnavn og ansvarlig, så du har et overblik. I AnnualWheel kan dette gøres direkte i appen, der samtidig tegner dit årshjul.

 4. Efterfølgende kan du gruppere og sortere på fx procesnavn og ansvarlig for at skabe det ønskede overblik. I AnnualWheel kan man med et enkelt klik vælge forskellige grupperinger, der straks vises i årshjulet. De vigtigste er gruppering på:
  • Procesnavnet (årshjulet øverst til venstre)  - giver procesoverblik (hver proces får sin egen farve)
  • Ansvarsområde (årshjulet øverst til højre) - giver et tværgående ansvarsoverblik (hvert ansvarsområde får sin egen farve)
  • Titlen (årshjulet nederst til venstre) - tildeler hver enkelt aktivitet en særskilt farve i hver sin ring (rækkefølgen er efter titel)
  • Startdagen (årshjulet nederst til højre) - tildeler hver enkelt aktivitet en særskilt farve i hver sin ring (rækkefølgen er efter dato)

 5. Sørg for, at de vigtigste processer ligger i de yderste ringe/lagkagestykker. I AnnualWheel kan man i fx Titel- eller Proces-feltet  give aktiviteterne et nummer, så man efterfølgende via en sortering kan styre, hvor i årshjulet aktiviteterne placeres.


Kildevad ApS • Mariane Thomsens Gade • DK-8000 Aarhus • Telefon: +45 46 32 54 22 • Mail: info@kildevad.com • CVR: 33758332